Poletje vztraja…

…kar sva z Jero želela, v ponedeljek, izkoristiti za kakšno prijetno plezarijo. Brskanje po domišljiji in prelet južnih sten z dobro skalo me kar nekako vedno pripelje do Belih voda. Od Visoke police do Trbiške Krniške špice se vije cela paleta smeri, ki ponujajo prijetno plezanje na soncu.

Plezala sva smer Rampa Est. Takoimenovanih “Ramp” je v ostenju kar nekaj, vse pa so orientirane približno na jugovzhod. Poimenovane so glede na orientiranost neba, zato so imena malodane brezpredmetna 😀 No, midva sva plezala dokaj položno rampo, ki vstopi 20m levo od vstopa smeri Picilli-Cignacco v steni Punta Carlo Catinelli (V vodničku Giulie Verticali je umeščena v steno Male Lojtrice, v vodničku Alpi Giulie e Carniche Orientali pa v steno Velike Lojtrice). Plezala sva zelo lepo, lahko smer z odlično skalo, nekatera sidrišča so nabita spet druga povezana z ušesi in klini. V smeri tičijo tudi 2-3 klini za vmesno varovanje, ostala se da urediti na ušesa ali kak metulj. Sestopila sva s štirimi spusti po smeri.

Navzlic visokim temperaturam in Trubarjevem prazniku, so stene nad bivakoma samevale, z izjemo ene naveze, ki je iskala prehode nekoliko levo od smeri Piemontese- Ive v Mali Lojtrici.

Rampa (Sud) Est

L’arrampicata è molto bella. Roccia ottima.

 

Visoka Bela špica ima vse pod kontrolo.

 

Odgovori

Skupne ture 2022
Vremenska napoved
Zadnji komentarji