Tečaj zimske tehnike in prednovoletna večerja

Ta soboto, 16. decembra, smo imeli tečaj zimske tehnike. Zbrali smo se v koči na Zelenici in za ogrevanje spili čaj. Vreme je bilo ugodno, saj so padavine že zjutraj ponehale, ostalo je le še nekaj oblakov.

Pričeli smo z gaženjem po novozapadlem snegu, ki ga je bilo čez koleno. Marjan je nato povedal nekaj besed o pravilni hoji z derezami in uporabi cepina. Nato nam je pokazal kako naredimo prerez snežne odeje in testiramo njeno stabilnost.

Ker je bilo nekaj stopinj pod ničlo, smo komaj čakali da lahko še mi začnemo s kopanjem in se malo ogrejemo.

Nadaljevali smo z uporabo lavinskih kompletov in izkopali nekaj žoln. Za ustavljanje s cepinom ni bilo pravih pogojev, sneg je bil namreč premehek in ni dovolj drsel. Postopek je moral Marjan demonstrirati tako, da je Nejca vlekel za nogo.

Večer smo nadaljevali z večerjo in zanimivim predavanjem Nejca Pozveka. Po predavanju je sledil še krst novih pripravnikov. Višji čin so si prislužili Gregor, Andreja, Blaž in Nejc, s tem pa tudi nekaj batin. Meno je za njihove grehe dodelil pokoro, Jaka pa z nasmehom in pravično roko podelil udarce. Za dobro mero pa se je pred štrikom znašel tudi kakšen tečajnik.

Odgovori

Vremenska napoved
Zadnji komentarji