Agnolin-Carratu v Divji kozi

Dostopila sva z bivaka Gorizia v Belih vodah. Namesto stare podrte poti čez Trbiško škrbino je sedaj odprta nova, ki poteka en graben bolj vzhodno. Je označena in lepo prehodna, terja pa veliko pozornosti, ker je enostavno zdrsnit na strmem, zbitem šodru.

Vstop v smer je jasen: levo od najnižje točke stene, malo pod velikim balvanom. Jasen je tudi potek. Edino… ko sva prišla na polico pod strme zajede/kamine (približno polovica smeri), so izgledali strašljivo pokonci in gladki, na desno pa te vabi polica, ki je kot pločnik. Skušnjavi se moraš upreti in pogumno zalezti navzgor. Po prvih par metrih krušljive skale se začne pa taprava uživancija. V najtežjem cugu sem jaz našla 3 kline, Dolfa pa bolje vidi in jih je naštel 5. Vse ostalo nabiješ sam. Razpoke so, vendar so kar prevečkrat slepe, kjer pa ni čvrsto, je pa šoder. Skratka… včasih nabijaš in samo čakaš, da bo nafta začela špricat.

Na turi sva uživala v toplem jesenskem soncu in občudovala prostrano gorovje Viševe skupine, pa čez dolino vse od Kanina do Rombona, pa zavidala kozlom, ki so se sončili, kot da je cel svet njihov… Po preplezani smeri sva se vrnila na bivak Gorizia.

Če bo kdo zašel v tiste konce, priporočam tole stran z informacijami: www.quartogrado.com

3 Komentarjev na “Agnolin-Carratu v Divji kozi”

 • ferenc:

  Tole zgoraj je šolski primerek skromnosti ob izpitni turi za alpinistko !!!
  ČESTITAMO !!!
  (groza, punca se mora sama “hvalit”, ne pa da bi se npr. načelnik ali pa vodja šole blagovolila odtrgati od šanka in v ta namen napisati vsaj en stavek na našo internetno stran)
  Da pa bo tako kot se špika, naprošam vse pervezne alpiniste (alpinistk itak nimamo aktivnih do bližnjega srečanja), da pobrskajo pod posteljo za erotičnim perilom, ker če smo že dedce oblačili v dekline na krstu, bo treba kaj nedolžnega izmisliti tudi za nesramno Majo, ki rine v MOŠKI svet.
  Na AKV hudobija nima meja, Matjaž

  • Jaka:

   Feri, namesto da non stop treniraš, laufaš in kolesariš po naravi, se raje prijavi na Fejsbuk in preživljaj prosti čas za računalnikom, kot to počne pravi sodobni moški 😉

   Pa še ne bo se ti zgodilo, da boš zamudil pompozne novice tipa “5 nasilnih neuravnovešenih alpinistov je s štrikom brutalno preteplo štipendirano študentko medicine” …

 • Maja:

  Feri, hvala! Te pa obveščam, da so vsi obveščeni skakali do stropa in je Jaka s svojo žilico za epskost takoj na veliko objavil novičko na Facebooku. Saj veš, šele ko je tam, zares je! Jaz pa ob vsem pompu zardevam kot junijske jagode. In ne vem kaj bi, ko mi za sprejem obljubljajo kulturen dogodek z Yozotovo glasbeno podlago… juhu, juhu, juhu gor pa dol po riti nagi… in za nagrado vsaj trodnevno scanje v stoje post festum.

Odgovori

Vremenska napoved