Centralna v Rjavini

V soboto smo z Menotom in Samotom lezli Centralno v Rjavini. Ideja je bila moja, saj sem si zaželel malo daljše smeri, zaradi česar sem bil med turo deležen nekaj mrkih pogledov s strani soplezalcev v smislu “Jaka, kam si nas to spet zvlekel?” Če se bom želel odkupit, bom moral naslednjič verjetno predlagat kakšno preverjeno “lepotičko”, čeprav bi se, če sem povsem iskren, sam še enkrat odločil isto.

rjavina (1)

V detajlu

V spodnji polovici sem s stolpa prehitro vžgal prečko v levo, tako da smo naslednjih nekaj cugov lezli malo po svoje in se smeri spet priključili pred petico v kaminu. Naprej je šlo hitro in tekoče. No, vsaj do konca skice. Glede na to, da nas je vmes opralo, smo se po koncu strme stene odločili za izstop po gredah, ki jih kar ni in ni bilo konca… Za prečenje stene smo, ob parih izletih v prazno, potrebovali približno toliko kot za samo smer in izstopili šele proti večeru. Ta del smo plezali nenavezani, kar na nekaj mestih morda niti ni bila najboljša ideja, sploh glede na slabo kvaliteto skale.

Smer sicer ponuja zanimiv in divji prehod čez veliko steno. Veliko je prečk, dobre skale pa ni ravno za izvoz. Tudi v strmejših delih in detajlu smeri, so grifi precej mobilni, tako da je potrebna precejšnja mera pazljivosti in potrpežljivosti.

rjavina (2)

Prva v seriji prečk

Vseeno super tura, ki mi je pustila ravno dovolj moči, da sem naslednje jutro ženi lahko sledil na Kriške pode. Aja, a poznate tisto o Majinem štrudlju? Če niste probali njenih orehovih štrukljev, niste nikoli zares živeli… 😀

Odgovori

Vremenska napoved