Grape nad Vršičam

Včeraj sem naredil en maraton po vseh grapah nad Vršičem, začel se v Butinarjevi, sestopil po Pripravniški nato prečil v Sestopno do vrha Mojstrovke in sestopil po Župančičevi. Vse grape so zalite do neprepoznavnosti in dokaj dolgočasne (v Butinarjevi se za spremembo celo nisem napsihiral;) ), edino Sestopna ima en zanimiv leden skok.

IMG_1548

Butinarjeva grapa

Danes je šlo pa malo bolj zares: Jaka, Nejc in jaz smo nadaljevali nad Vršičem, šli smo Uroševo grapo. Balvan na vstopu je popolnoma zalit, v bistvu je cela grapa trivialna do zgornjega skoka, ki je seveda kopen. Previs smo podelali vsak po neki svoji tehniki, Jakatova (ki je skok napeljal) je vsebovala rahlo preklinjanje in sopihanje, moja neke totalno butaste poze, kot da še nikoli nisem plezal s cepini, Nejc pa je prišel čez elegantno kot da ni bilo nič – itak, če ima pa že samo noge dolge 2 metra 😛 Izstop iz smeri je potem spet enostaven.

IMG_1620

Vstop v Uroševo grapo

 

IMG_1638

Nejc občuduje previs

IMG_1647

Jaka čez skok

Vršič je bil danes popolnoma nabit z ljudmi, GRS vaje, naveze v vseh možnih grapah, noro 🙂

GALERIJA

4 Komentarjev na “Grape nad Vršičam”

 • Ferenc:

  Oseba, ki ima že danes vse pogoje, da bo večni pripravnik, je ocenila, da so grape nad Vršičem dokaj dolgočasne.
  Da ne bo tak dolgčas predlagam, da večni pripravniki (v vsakem ferajnu jih je za izvoz), ustanovijo pri KA svojo sekcijo, morebiti tudi sindikat, mogoče še kaj, kar bi jih zaposlilo do te mere, da bi z razlogom ostali večni pripravniki 🙂

  • Andraž Avbelj:

   Sem spremenil članek, da je bolj razumljivo, kaj sem mislil pod “dolgočasne”. Je sedaj bolje?

 • Ferenc:

  Dolgcajt se mu oprosti, ker bo drugo leto ALPINIST 🙂

 • Andraž Avbelj:

  Se intenzivno dela na tem 😉

Odgovori

Vremenska napoved