Ladja pač ne gre po suhem

Z Majo sva smelejše načrte opustila ob pregledu količine padavin v petek in vremenski napovedi. Sva pa sva bila odločena, da greva nekaj splezat v Steno. Ker še nihče od naju ni plezal velike klasike kot je Skalaška z Ladjo, sva se hitro zedinila kaj bova plezala.

20170715_083429

V Vratih naju je pričakala truma ljudi željnih hribov. Nikogar več pa ni bilo, ko sva se iz poti proti Luknji odcepila pod Steno. Do prvega cuga IV+ sem poznal smer, ker smo tukaj že bili z Marjanom in Jakom. Tudi naprej nisva imela orientacijskih težav, saj sta skica in vris jasna. V dobrih dveh urah sva bila na Skalaškem turncu. Malo sva se edino zamudila med Skalaških in Gorenjskim turncom, ker sva za slednjega mislila, da bi moral že biti. Smer poteka skozi lepe in jasne prehode, plezanje je uživaško in ne pretežko, skala odlična.  Tu se je že začelo oblačiti, veter pa je poskrbel, da je na mrzli skali parkrat zanohtalo. V raztežaju pod Ladjo pa so začele padati debele kaplje dežja, ki sem jim je točno na sidrišču pod detajlom smeri pridružila še sodra. Ker ni bilo blizu primernega zavetja, sva se odločila, da plezava dalje. Maja je bila na vrsti za detajl, ki ga je suvereno splezala. Na vrhu sva bila kljub vsemu v sedmih urah.

20170715_105042(0)

20170715_105027

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestop čez Plemenice sva si podaljšala z rednim martinčkanjem na toplem soncu, ki sva ga v steni tako pogrešala.

 

Od doma v Vratih je čudovit razgled na smer, ki sva jo plezala in fino se spomnit detajlov smeri, ko jo imaš celo pred seboj. Smer, ki se jo definitivno splača it.

20170715_113002

Odgovori

Vremenska napoved
Zadnji komentarji