Prečenje, Osp (by Helena Dolamič)

Ker meni na skupno turo na Grintavec nedavno poškodovano koleno še ni dovolilo, sem se z veseljem odzvala Matjaževemu predlogu – plezanje smeri Prečenje v Ospu.

Ob osmih sta me z Darjo pobrala in odbrzeli smo v Osp. Parkirali seveda daleč pred vasjo, da ne povzročamo slabe volje vaščanov. Darja naju je spremljala do vstopa v smer, počakala da sva izginila izpred njenih oči in je šla malo po svoje.

Matjaž je opravil s prvim raztežajem kot na sprehodu, pa tudi meni je bilo to prijetno poplezavanje. Drugi cug je bila dooolga prečka v levo, na začetku hoja po polici, nato pa kar nekaj adrenalinskih metrov po ne tako lepi polički. Pravzaprav se je kar nekam izgubila. Ampak mi je bila ta prečka lepa in fajn.

V tretjem cugu pa je Matjaž demonstriral uporabo tehničnih pripomočkov – lojtrice.  Ta del (ocena 7a) je bil meni tudi s tehničnim plezanjem težak, a sem se le nekako povlekla čez. Prvič sem pri plezanju uporabljala lojtrico – zanimivo, a kljub njeni pomoči ni bila šala. Matjaž je ta del izpeljal elegantno in hitro – kapo dol. Pa še kar ni se ustavil. Štant je postavil, ko sta bila pri meni le še 2 metra 60 metrske vrvi.

Do vrha pa je bil četrti cug simpatično precej lažji J

Na vrhu čestitke opravljenem vzponu in sestop v dolino, kjer sva se dobila z Darjo, pa še seveda na pijačo k Volku.

Lep dan, lep vzpon, zanimiva izkušnja. Pa še ne tako lep spomin – padlega kompleta (preveč sem hitela z dajanjem opreme Matjažu) žal nisem našla pod steno, imam sedaj pač enega manj …

(Vse fotke naredil Matjaž Ferjančič)

Odgovori

Vremenska napoved
Zadnji komentarji