Rušica

V soboto se nas je 6 komadov (Maja, Jaka, Meno, Blaž, Matevž Gulič, Nejc) odpravilo v južno steno Rušice. Štart iz Ljubljane je bil zaradi napovedanih popoldanskih neviht razmeroma zgoden. Z dostopom smo hitro opravili in že malo pred osmo bili pri bivaku pod Srcem.

IMG_1817

Jaka in Meno sta si izbrala Lijak s Kuštrasto, Blaž in Matevž pa Kuštrasto. Obe smeri sta baje vredni obiska, tako, da še pridemo.

20170603_11201720170603_101140Z Majo sva vstopila v Ago. Čez smer sva tekoče napredovala. Plezanje je skozi celo smer konstantno, vmes je par detajlov, ki začinijo vzpon. Smer poteka po izraziti zajedi, vmesnega varovanja se da dati dosti. Pod steno sva se vrnila s tremi spusti po vrvi. Ker pa fantov še ni bilo na spregled sva se kljub parim kapljam dežja sklenila da greva splezat še Zahodno Zajedo. Sej je IV, to bi mogla bit hitr čez. Vstopila sva na stebru desno od originalnega vstopa zaradi robne zevi. Vsi cugi so bili kar dobra IV celo z nekaj detajli, kjer je bilo potrebno malo podihat. Pa še skala je bistveno bolj krušljiva kot v prejšni smeri.

IMG_1796

IMG_1811

Z ostalima nevezama smo se srečali malo pred vrhom najine smeri na sidrišču za spust. Hitro smo bili pri bivaku, kjer smo uživali v razgledih, malici in pivu, ki ga je Blaž kot dober tečajnik tovoril gor za vse. Hvala Blaž 🙂

Del ekipe smo se odpravili proti dolini drugim obveznostim naproti, Maja in Jaka pa sta ostala na bivaku. V nedeljo sta splezala še Diretktno. Kolikor sem slišal doma je lepa smer, mestoma s slabšim varovanjem. Za kej več pa njiju vprašajte.

IMG_20170605_165241_636

Odgovori

Vremenska napoved
Zadnji komentarji