Planjava: Smer X (200m, IV/III-IV) in Svetelove (170m, III/III)

Nejc je reku, da vreme bo in je bilo. Čeprav je še ob 3.30 zjutraj v Ljubljani močno deževalo. Ko sva z Gašperjev pobrala Blaža v Vodicah je še rosilo in celo pot do Kamniške Bistrice je kazalo, da gremo samo na zelo zgodnjo kavo. Dva kilometra pred parkiriščem v Kamniški Bistrici pa se je vse skupaj obrnilo v »šajbo« nad dvatisočaki v zatrepu doline. Napoved je bila, da bo deževalo med 12.00 in 13.00.

Ni bilo pet minut, ko se pripeljeta še Nejc in Matjaž, ter zategnemo z avti do Jermance. Razdelimo… no… tečajniki poberemo štrike .. in pihnemo proti Kamniškemu sedlu. Vmes Matjaž preverja naše poznavanje ključnih odsekov in točk (V klinu, Pri Pastirjih, … ) ter okoliških vrhov.

Nejc v začetku drugega cuga

Nejc v začetku drugega cuga

20170514_100113

Pogled na Svetelove. Blaž v (črni) zajedi, če dobro vidiš 🙂

Malo pred vrhom Kamniškega sedla pičimo čez melišče v steno in v dve smeri: Matjaž z Blažem in Gašperjem v Svetelove, »samoštonije« starejši pripravnik Nejc (ali pa je že, odvisno kdaj tole bereš) pa z menoj v Smer X.

Iz oči tečajnika je Smer X lepa, na parih koncih mokra, predvsem pa krušljiva. V drugem raztežaju prva izpostavljena zajeda lepo sega v zgornjo štirico in pa v zadnjem, če izbere sosedno zajedo, tudi J . Vmes pa en kup lepe plezarije. Bombonček na vse skupaj pa je 50 metrski abzajl v »prazno«. Res ga je škoda izpustiti.

Bližnjica v dolino

Bližnjica v dolino

To je to!

To je to!

Naju z Nejcem je dež ujel 100 metrov pred kočo na Kamniškem sedlu, medtem ko so se trojica en mal stuširali med abzajlom. Deževalo je točno eno uro med 12.10 in 13.10 nad Kamniškim sedlom, medtem ko sta bili Brana in Planjava iz strani očividke od daleč videti v soncu.

Še šprint po melišču in pivo v Kamniški Bistrici.

Še gremo!

 

 

Odgovori

Vremenska napoved