Pod Kriško steno!

Po delovnem tednu komaj čakam vikend, razmišljam kaj bi počel? “Smucat neb blo tko slab” si recm in takoj aktiviram preostalo bando.
Maja nam predlaga smuko pod Krisko steno, ki seveda vsi z veseljem zagrabimo… in tako se odpravimo  Andrej, Jaka, Maja in jst proti Vrsicu.
Kar kmalu se cesta spremeni v smucisce, priblizno dva kilometra hoje kjer skrenemo levo proti Krnici.Do koce v Krnici hodimo kot grofi, vse lepo zratrakirano, naprej pa se začne nočna mora.

20150207_095520
Z vsakim višinskim metrom postaja vse težje, udiranje do pasu, noge trpijo pod dvigi tezkega snega, bicepsi pecejo zaradi upiranja na palce, volja pa jeklena saj se tolažimo, da bomo smučali FRESH powder. Vmes pojemo “Jakatovo pesmco” in si pravimo “Edin powder s katerim se ga mi zadevamo je ta zneba” . Z višino smo vse bolj previdni saj dobro vemo, da razmere niso niti približno idealne in takoj izločimo iz plana vrhno flanko. Previdno nadaljujemo vsak korak po srednjem žlebu, ko na enkrat močno poči sam pa se zapeljem s pobočjem par centimetrov nižje, srce mi začne razbijati, počasi dvignem glavo in vidim razpoko.

Dost je!! vsi na enkrat sklenemo in se previdno umaknemo na bolj sigurno mesto, prišli smo do vrha gozdne meje skoraj pod vrhno flanko.
Po pripravah tipićnega turno smučarja se počasi začnemo spuščati in pazimo en na drugega.
Medtem, ko smučamo po žlebu se nam nasmeh nariše do ušes in po koncu turne smuke se soglasno strinjamo, da je bila smuka vredna vsake kaplje švica.

P.S: Slike najdete v Galeriji

3 Komentarjev na “Pod Kriško steno!”

 • ferenc:

  Evo, sem vedu, sam da mene ni v komisiji za sprejem, že kvazi novi alpinisti rinejo v težave! ČE BI BIL JAZ v komisiji oz. bognedaj celo tožilec prejšnjo soboto, Meno ne bi rinil v III. stopnjo, temveč bi do konca meseca rit hladil v kloži doma za bajto … pa to ne zaradi “seksualne” privlačnosti, da se ne bi slučajno tole narobe bralo !!!
  m.

 • meno:

  HAHAHHAAHAH 🙂

 • meno:

  Jst se sam drzim tega.. “Alpinist je clovek, ki isce tezave in je vesel ce jih ne najde” 😀

Odgovori

Vremenska napoved