Zajeda spominov, Meglena Tinkara in Majin štrudelj

naslovka1Ta vikend smo na Majino povabilo plezali v okolici Kriških podov. Stari maček Feri in perspektivec Nejc sta se šla v odličnost Majine kuhinje prepričat že v petek popoldne. Prespala sta na Pogačnikovem domu, v soboto pa splezala lepo naravno smer Meglena Tinkara (V-, 250m) v bližini koče. Sestopila sta čez Sovatno, Nejc pa se je zvečer na kočo vrnil s prijateljem.

Medtem sva s Tedijem plezala v Stenarjevi Zajedi spominov (VI, 600m). Iz vstopa je večji del zajede izgledal moker, ker pa smer večino časa beži iz dna zajede, sva vseeno vstopila, kar se je izkazalo za pravo odločitev. Zajeda spominov je resna, strma smer in kljub Miheličevem opisu, da v njej najdeš skalo vseh vrst, sva ugotavljala, da ponuja predvsem dva tipa: slabega in še malo slabšega. Tudi opremljenost je skopa, zlasti v lažjih raztežajih, ki pa zaradi naklonine in podrtosti ne prinašajo oddiha. Izplezala sva pozno popoldne, na meglenem vrhu padla na izpitu orientacije, vseeno pa zvečer že podoživljala vzpon ob Majini joti oz. golažu ter ugotavljala, da je naša Maja absolutna kraljica štrudljev!

Naslednji dan je Nejc s prijateljem pristopil na Škrlatico, s Tedijem pa sva na njegovo priporočilo na poti domov ponovila Megleno Tinkaro. Lažja in kompaktna smer je bila po kamnolomu prejšnjega dne čisti užitek. Plezala sva hitro in tekoče ter si opoldne že čestitala na vrhu Bovškega Gamsovca.

Bil je odličen plezalni vikend v dobri družbi, žal mi je le, da se plezalno-kulinaričnega povabila ni odzval širši krog Vertikalcev. Zamujate, kolegi!

FOTOGRAFIJE

 

1 komentar na “Zajeda spominov, Meglena Tinkara in Majin štrudelj”

 • Ferenc:

  Po temeljitem izpraševanju vesti sva z načelnikom prišla do zaključka, da je Tinkarina V- “malo morgen”. Načelnik + Tadej sta, kot se spodobi za najboljše, šla brezkompromisno navzgor (zajeda) in brez da bi jima dal za gajbo ne spuščata ocene detajla pod V+.
  Jaz kot klasik v navezi z Nejcem (naj-tečajnik zadnje generacije) sem verno sledil opisu (leva diagonalna poka), zabil klin, se malce potegnil in kaj bi govoril, nategnil oceno brez potega za klin na VI- (tudi tu je potrebna gajba za nižanje ocene).
  Zaključek: lepa smer s kratkim junaškim detajlom.
  Matjaž
  PS: če si velik 1,8 m lahko v detajlu zabiješ dober klin, če pa si 1,5 m … pol pa … jebi ga, Srečno Kekec

Odgovori

Vremenska napoved