Zgornji steber Brane

V tej čudni zimi je treba iti kdaj z glavo skozi zid, in tako smo v soboto šli Jaka, Luka in Andraž pogledat na Kamniško sedlo, kjer je začelo snežiti in je pihal svinjsko mrzel veter. Vseeno smo šli pogledati še razmere pod Brano, in potem v grapo in se tako znašli na drugem štantu stebra Brane, kjer smo si rekli klinc gremo poiskusiti:)

Razmere v stebru so bile presenetljivo dobre, glavni problem je bila skoraj nična vidljivost. Brez drytooling-a seveda ni šlo. Stolp smo obvozili po lušni prečki v levo, ki se je izkazala za verjetno še težjo varianto (štant v prečki je bil še posebej prijeten). Oba detajla v zadnjem raztežaju sta bila kar sitna, posebej 3m plezanje navzdol iz zglajenega balvana. Vse raztežaje je napeljal Jaka.

Na vrhu smo doživeli totalni “whiteout” in orkanski veter s snegom, nekako smo našli prehode do sedla, nato pa še pol ure iskali kočo in pot navzdol. Vmes je zapadlo do 20cm novega snega. Prvo resno pavzo smo imeli na Pastircih.

Na vožnji domov smo srečali še lovce iz Italije (!?), ki so se ravnokar parkirali kar sredi ceste (?!). Kaj bi bilo, če bi prišli 5 minut kasneje, noben ne ve.

DSCN0885OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GALERIJA

Odgovori

Vremenska napoved