Tečaj lednega plezanja

V soboto, 19. februarja je Damijan ob pomoči Toneta in Davida uspešno izvedel tečaj lednega plezanja v Krnici.

Tečajniki smo se spoznali z ledno opremo, izdelavo sidrišč, tehniko varovanja, gibanjem naveze, opravili smo dva načina spusta po vrvi (spust na lednem vijaku in Abalakov način), sledila pa je tudi demonstracija tehnike plezanja, ki smo jo tečajniki, nekateri bolj, drugi manj uspešno, poizkušali posnemati. Nekaj slik teh poizkusov najdete v galeriji.

Tečaj smo zaokrožili z obiskom in ogledom umetnih ledenih slapov v soteski Mlačca, tisti najbolj trpežni pa so dan podaljšali s klubskim sestankom v bližnjem bifeju.

Če bi kateri od tečajnikov rad nadgradil plezalno tehniko oz. ga zanima dober trening, se mi/nam lahko pridruži jutri popoldne v Mlačci.

Predviden odhod je ob 14:45 iz Bencinske postaje Voklo (za potrditev prej pokličite, pustite mail, komentar …)

Plezališče v Mlačci

3 Komentarjev na “Tečaj lednega plezanja”

 • jaka:

  Kljub številnim odpovedim, sva se včeraj popoldne z Mitjo zapodila v ledene stene Mlačce in bila nad plezarijo naravnost navdušena! Sicer mestoma krušljiv led ponuja ogromno možnosti za dober trening tako začetnikom kot tudi bolj zahtevnim/izkušenim plezalcem. Po treh in pol urah plezanja in šestih vzponih na vrh sva se proti Ljubljani tako odpravila z nasmehom! Priporočam!

 • Matevz:

  Sm vama kr mal fovz 🙂 Ampak siht terja svoje.

  Lp, Matevz

 • jaka:

  Brez skrbi, Mlačca se še ne bo tako hitro odtajala. Bomo še šli 😉

Odgovori

Vremenska napoved