Smer Modec – Režek

20140719_112348V soboto sva z Matjažem plezala Modec-Režek v Štajerski Rinki. Tokrat v smeri niso odmevale uživaške serenade, ampak nama je stena predvajala kanonade, midva pa sva v molu odječala vsak svoj solo.

Navezala sva se na vrhu podstavka. Matjaž se je previdno lotil prve podrte petice, jaz pa sem se na štantu bolj ali manj uspešno izogibala projektilom. Ta raztežaj se mi je zdel najbolj zoprn, ker je med težjimi najbolj podrt. Drugače je na težjih mestih (večinoma se je treba zbasat čez kak previs) skala malo boljša, na lažjih mestih pa imaš proti koncu smeri že pričute: tudi če se ne maje, se ti zdi, da se.

Nad gredo, ki v tem delu še ni tako izrazita, sva ubrala varianto za nosom. Držala sva se bolj desno in prišla na SZ raz. Tako sva si smer še malo podaljšala. Presenetila naju je boljša skala in tik pod vrhom še okno: kar nasmejalo se mi je in ni bilo dileme ali bom splezala še 5 metrov nečesa podrtega ali se bom zbasala skozi okno. Za smer, v kateri se res naučiš nežnosti in umetnosti božanja skale, sva potrebovala 12h.

Zelo sem vesela, da sem smer plezala s prekaljenim alpinistom. Tura je zahtevna in suma sumarum, fantastična izkušnja. Prisežem pa, da bo moja naslednja smer gosto nabita v preverjeno čvrsti skali.

Odgovori

Vremenska napoved