Visoka polica – Steber III+, Bele vode

Eni so se šli afnat v Paklenico, midva z Tončkom sva se šla pa ‘pravi’ Alpinizem! 😉 Šla sva namreč plezat v Bele vode, konkretno Visoko polico. Že na daleč se je videlo, da čez Diretissimo, ki je bila prvotni plan, teče tak lep potoček, zato sva šla na Stolp po varianti JZ grape, čez greben. Verjetno sva bila tam med prvimi letos, dostop je dolg in naporen ker je vse podrto, snega pa začuda razen parih zaplat ni več nič.

Sama smer ima oceno III+, ne veva sicer iz kje, smer je namreč ves čas popolnoma navpična, je par res da težko najdeš kje toliko prijemov in tako dobro skalo.

Še par modrosti iz ture:

  • smer ti mora vzeti 12.5% celotnega porabljenega časa (brez vožnje)

  • vzeti moraš vso možno opremo, vključno z derezami in cepini, da na koncu uporabiš natanko 2 frenda, 5 kompletov in eno jebico

  • “+” pri III+ pomeni, da moraš oceni prišteti poljubno število, večje od nič (verjetno neka interna fora starih mačkov)

  • špaga se mora vsaj 2x zatakniti, tako da abseil delaš 1 uro več kot pa si plezal

Kljub vsem problemom je bila tole super uvodna tura v letošnjo sezono.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SLIKE

1 komentar na “Visoka polica – Steber III+, Bele vode”

  • Jaka:

    Hehehe, preberi še enkrat modrosti dneva, pa potem povej, kdo se je afnal! 😀 😛

    Čestitke za vzpon in otvoritev sezone, ti si taprav! Tisto lojtrco od Direttissime bi šel pa tut jaz še enkrat zlezt. Glede na kvaliteto in količino prijemov, se jo da brez težav tudi v mokrem zlezt. Se bomo še enkrat zapelal v dolino!

Odgovori

Vremenska napoved
Zadnji komentarji